Openbaar Ministerie

DE OPDRACHTGEVER

Het Openbaar Ministerie is belast met de handhaving van de rechtsorde. Op strafgebied betekent dit het opsporen van misdrijven en de vervolging ervan. Het OM onderzoekt klachten en processen-verbaal en zorgt voor de uitvoering van de straffen.

om_handboeien.jpg
om_totaalglazentrap.jpg
DE VRAAG

Het OM wilde een film die de breedte van haar werkveld zou laten zien aan algemeen publiek maar die ook intern trots zou creeren.

DE UITDAGING

Het OM werkt aan privacy gevoelige zaken. Niet alles wat zij doen mag in beeld komen.

HET RESULTAAT

De film is opgebouwd uit 3 lagen. Het misdrijf, de Officier van Justitie aan het werk en het interview. We hebben samen met het OM onderwerpen uitgekozen met daarbij een betrokken Officier van Justitie. Met de officieren zijn we in gesprek gegaan over de belangrijkste aspecten in hun werk. Vervolgens hebben we fictieve casussen gecreƫerd met aspecten uit de echte zaken.

De film wordt succesvol ingezet op de website van het Openbaar Ministerie, bij trainingen en voorlichtingen over het werk van de Officieren van Justitie.

Er zijn mogelijkheden om de hoofdstukken los in te zetten en nieuwe hoofdstukken bij te maken over ander criminaliteit die door het OM wordt aangepakt.

om_machteld.jpg
Terug