WERK EN MANTELZORG

De organisatie Werk & Mantelzorg zocht naar een uiting om uit te leggen waarom mantelzorgen binnen bedrijven zo belangrijk is. Maar hoe kun je deze boodschap op een duidelijke manier aan de doelgroep overbrengen?

Om de hoeveelheid informatie over te brengen, bedachten wij om een explainer video te maken. Door middel van animatie wordt de presentatie tekst ondersteund. Animatie helpt niet alleen om de informatie beter te begrijpen, het zorgt er ook nog eens voor dat je naar de video wilt blijven kijken. 

Aan de hand van een geschreven voice-over tekst, zijn er storyboards gemaakt om aan de opdrachtgevers te verduidelijken waar de animaties kwamen. Daarnaast hielp het storyboard ook om vooraf te bedenken of de presentator bepaalde bewegingen moest doen tijdens de opname.

Het resultaat is een beknopte video met presentatie en ondersteuning van animatie. De video is door Werk en Mantelzorg ingezet op een congress en wordt verspreidt op social media.

CHECK HIER DE BEHIND THE SCENES

Naast een geslaagde productie, was het ook nog een gezellige dag in de studio! Bij MatZwart is ons motto: film is feest.
Daarom richten we soms tijdens draaidagen de camera op onszelf. Check hieronder de behind-the-scenes van het ‘Werk en Mantelzorg’-project!